10 sierpnia 2020 Borysa, Filomeny, Wawrzynca

Co u hotelarzy? Świąteczne warsztaty kulinarne w Zespole Szkół w Pasłęku

dodał 2019-12-14
Co u hotelarzy?  Świąteczne warsztaty kulinarne w Zespole Szkół w Pasłęku


W dniu 11 grudnia 2019 r. w Zespole Szkół w Pasłęku młodzież z Technikum Hotelarskiego wzięła udział w VIII Warsztatach Kulinarnych "Świąteczne Pierogi u Hotelarzy".  Warsztaty organizowane są w ramach VIII Szkolnego Konkursu Sztuki Kulinarnej „Świąteczne Smaki”. W tym roku do warsztatów przystąpiły klasy IA i IC Technikum Hotelarskiego. Dla większości młodzieży świąteczne potrawy to pierogi i tradycyjny czerwony barszcz. Przygotowane pierogi opierały się na własnych, często rodzinnych przepisach i zachowały wyjątkowe smaki i zapachy. 

Zapach potraw i świątecznych przypraw roznosił się po całej szkole. Uczniowie przygotowywali swoje potrawy w szkolnej pracowni technologii żywienia pod opieką nauczycieli zawodu. Prezentacja i degustacja potraw odbyła się w sali obsługi konsumenta. Dla wszystkich uczestników warsztatów przygotowano nagrody. Warsztaty były okazją do wzajemnej integracji klas I Technikum Hotelarskiego.
Wszyscy uczestnicy i organizatorzy serdecznie dziękują Radzie Rodziców i Dyrekcji Szkoły za pomoc i finansowe wsparcie.

Z okazji zbliżających się Świąt uczniowie Technikum Hotelarskiego składają najlepsze życzenia wszystkim czytającym ten artykuł.
                                                                                             Uczniowie Technikum Hotelarskiego

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0