Z ostatniej chwili

Forum Co? Gdzie? Kiedy?

Zablokowano dodawanie postów w tyt. "Kanikuła"

dodał sobota, 06 lipca 2019r.
Niestety, jacht jest już w drodze ze Świnoujścia do Gdyni u nowego armatora-właściciela w wyniku "konkursu na najpożyteczniejsze wykorzystanie jachtu". Mógł zostać przejęty przez Pasłęk bez konkursowo do wtorku. Wobec innych zgłoszeń właściciel zorganizował konkurs Z wtorku na środę opracowałem projekt wykorzystania jachtu w Pasłęku ale do tego projektu potrzebne były jakieś 2-3 osoby po za mną (ja wobec właściciela - mojego "wychowanka" żeglarskiego- "firmowałem" projekt ale ze względu czasowego nie mógłbym uczestniczyć w codziennym nadzorze nad jachtem), a wobec braku zgłoszeń nie wysłałem projektu. Wygrał KŻ z Pszczyny na zalewie Goczałkowickim gdzie jacht będzie dostarczony pod koniec sierpnia Wisłą "dokąd się da" - z mojego rozeznania do okolicy nawet Puław, a stamtąd na zalew Goczałkowicki drogą lądową dla przygotowania do "samotnego rejsu dookoła świata" Szkoda, wielka szkoda. Takie okazje niem powtarzają się. Ale to też świadczy o Pasłęku - ucieczka ludzi z inwencją, zostali tylko ci którzy muszą, a oni nie mają możliwości "inwencyjnych", no i "paru" (raczej jednego pod różnymi nickami zatrudnionego przez staro-nową SBcję+POlicję jako nadzorującego internet - stworzono w MSWiA takie stanowiska) malkontentów negujących wszystko i wszystkich. Nie dotyczy to wyżej ukazanego kapusia - on z zemsty pluje na mnie jadem zgodnie z obietnicą daną w Londynie "będę niszczył cię jeżeli będę musiał wrócić do Polski", a prawdopodobnie warunkiem jego pozostania w Londynie było nadzorastwo nade mną i moją tam działalnością". Po mojej odmowie pozostania tam mimo "gwarancji" Ś.,P. Prezydenta II RP na Uchodźtwie Ryszarda Kaczorowskiego o wsparciu ewentualnej mojej działalności "biznesowej" i moim de3finitywnym powrocie do Kraju, ten kapuś został bezrobotnym i stąd jego wścieklość. Teraz być może przygarnęła go na kapusia POlicja i wcieliła w jakiegoś "dziennikarza" tutejszego portalu (widać to po ingerencji w posty) Wracając do tematu mi w odpowiedzi dla kapusia - ja nie muszę "rządzić", zrób uprawnienia i tym będziesz "rządzić" na jachcie bo tam obowiązuje Kodeks Morski i Ustawa Sejmowa kto i z jakimi uprawnieniami może "rządzić" na jachtach. Fakt, że wobec braku czasu nie mógłbym systematycznie prowadzić rejsów ale korzystając z zaprzyjaźnionego KŻ w Fromborku tak ja jak i koledzy z Fromborka na tym jachcie mogliby szkolić naszych następców do których kiedyś moglibyśmy się "przykleić" nie koniecznie jako "rządzący" ale i jako załoga. Ale już tylko - NIESTETY!

Lipiec
06
2019
Dodał sobota, 06 lipca 2019r.

POlicja śpi alew ORMO czuwa!

Lipiec
06
2019

A o to z ciebie niby za figura wychowanku bolszewickiej armii. Pozajączkowało ci się do imentu. Aż styd być twoim fanem.

Lipiec
06
2019

chrapan juz calkiem odlecial  

Maj
16
2020
Dodał sobota, 16 maja 2020r.

I co wkońcu z tym yachtem?

Maj
16
2020
Dodał sobota, 16 maja 2020r.

Co się stało z jachtem?

Dodaj Komentarz

Walidacja: słowo na dziś :serpentyna
14:54 dziś
Centrum Zarządzania Kryzysowego

Proszę wyłączyć media mainstreamowe a włączyć...

Jest bezpiecznie – przejście oświetlone
14:18 dziś
Sris

Widać, że ty nikomu nie pomagasz.

Mikołajki Pasłęckiej Grupy Motocyklowej
14:16 dziś
Uczeń

Należy pomagać tym co potrzebują pomocy.

14:14 dziś
Nick

Ale przecież inwestor pisał że emisją będzie tylko...

Emisja jest możliwa - Ecognor
13:51 dziś
Mors

Westerplatte to główna ulica i jak co roku słabo...

Plac dworcowy wieczorową porą
13:29 dziś
Beskit

Nalotu Towarzystwa Przyjaciół PiSu , czyt Federacji...

Jest bezpiecznie – przejście oświetlone
13:00 dziś
Bez bana

Wsadź se to tam.

Dziś: 44Wczoraj: 26więcej 83733
16:47
Nadawca

27.10.2o25 r o godzinie 10:16:58 nadałem paczkę o...

Problem z Pocztą Polską w Pasłęku
16:47
Nadawca

27.10.2o25 r o godzinie 10:16:58 nadałem paczkę o...

Problem z Pocztą Polską w Pasłęku
06:49
Ronin

Proszę o interwęcję Straży Miejskiej w Pasłeku...

Pali śmieciami i plastikami w ogrodzie
Ronin

Ronin

Ronin

Ronin

Pogoda

Pasłęk, Piątek 5 grudnia

wiart: 4.85 m/s wilgotność 95% ciśnienie 1015 hPa zachmurzenie 100% opady deszczu 0 mm
Wschód: 07:43
Zachód: 15:21

SOB

3° -

NIEDZ

5° -

PON

4° -

WT

5° -

ŚR

5° -

CZW

9° - 12°

Aktualności forum

Ogłoszenia

18 listopada Praca Praca
6 listopada Wynajmę kawalerkę Nieruchomości
29 października Drugi przetarg Nieruchomości
22 października Lokal do wynajęcia Nieruchomości
22 października Mieszkanie do wynajęcia Nieruchomości
20 października Mieszkania na sprzedaż Nieruchomości

Dodawanie ogłoszeń w kategoriach Nieruchomości, Praca, wiąże się z dodatkową opłatą. Pozostałe kategorie są darmowe.