Drażni ten Nawalny swojego wroga Putina niesamowicie. Upublicznił film o korupcji na Kremlu w tym bogaty wystrój Pałacu Putina znajdującego się w Dagestanie nad morzem Kaspijskim . Pałac jest ogromny bo powiechrznia jego to 17.691 m kw i koszt budowy przeszło 100 mld rubli. miejscowość - bajka Machaczkała. Pomyślałem sobie o naszym Rodaku Kaczyńskim i jego willi na Żoliborzu. Dwaj dyktatorzy a jaka róznica poziomu bogactwa. Czy warto zazdrościć , że zbuduje sobie 2 wieże tzw Srebrne ? Co innego biznesmen zwany ojcem Tadzio Rydzyk . Ten śmiało może rywalizować z Putinem. Bogobojni władcy Polski zawsze go wspomogą kosztem upadających firm w okresie pandemii,. Senator Brejza wynalazł u niego prawie mld zł. Cie choroba powiadał kiedyś sołtys Kierdziołek.
Wczorajszy wywiad Prezydenta DUDY zaniepokoił mnie bardzo mocno w wielu aspektach. Stosunki Polski z USA w okresie rządów Trumpa bardzo dobre. Bzdura ! Stosunki były korzystne we wszystkich dziedzinach dla USA. Zwiekszona liczba wojska to skutek odwetu Trumpa na Merkel , która nie zgodziła się na zwiększony budżet obronny powyżej 2 %. Polska poniesie straty nie tylko utrzymania. Samoloty F-35 to ogromna inwestycja w infrastrukturę a nie tylko zakup. To pomysł Macierewicza i realizacja Berczyńskiego ( przedstawiciela koncernu zbrojeniowego ) , który zablokował zakup niezbędnych dla naszego wojska helikopterów Caracale. Żenująca ocena policji podczas manifestacji kobiet> nikt nie został zabity ! Taką opinię wyraża Prezydent ? Emocje Pana Prezydenta górowały nad realizmem.Nie dostrzegam zmian w groznej dla kraju dalszej polityce państwa
Błąd Szymona Hołowni i emocjonalne tłumaczenie bez pokrycia. Jakież to zasługi ma pracownica TUSKA jako Minister Sportu. Dalsze przeciąganie do swojego Ruchu ludzi którzy brali udział w przegranych wyborach 2015 r nie wróży nic dobrego. Tuskowcy odchodzą bez żadnego planu i splamieni Amber Gold . Sławek Nowak panoszył się zarówno w Gdańsku jak i w Warszawie a Tusk wiedział , że jest ,,obrotowym " w jego drużynie. Znaleziono 4 mln zł w skrytkach i inne dobrodziejstwa Nowaka to niby hucpa polityczna głoszą POwcy.A jaką rolę ma do spełnienia niejaki Cichocki u Hołowni ? Też był w drużynie Tuska podczas funkcjonowania Amber Gold. Karuzela rozkręcona przez Tuska nabrała obrotów u Kaczynskiego. W tej chwili obroty mają szybkość kosmiczną
Prof. Tarno recenzent pracy doktorskiej A. DUDY stwierdził , że ten kto napisał dobry doktorat , może również zgłupieć. Naprowadził mnie na analizę zachowania całej plejady prawników obecnego rządu. Kwiat wspólczesnej wiedzy prawnej zebrał się wokół ,,generalnego sędzimusa " ZIOBRY. To oni wzorem ,,partyzantów " lesnych oddziałow " dzielnie zwalczają ,,nieprzyjaciela ". Pięknie to wygląda w odbiorze PISowskiej gawiedzi . Przeciwnik pada gęsto i daleko od władzy np Śrem , Lidzbark Warm.....Jeszcze ,, nikt nie zginął " jak obwieścił sukces A. Duda-prez. A kiedy zaczną ginąć niewinni będą się liczyć jako ,,polegli". Takiej wizji partyzanci Ziobry nie przewidują ? Głupio myśli WARCHOŁ doktor. Myśleć systemowo nie potrafią . A przecież uczyli ich na studiach.Ma rację prof Tarno.
Dwie informacje wczorajszego dnia pobudziły moją wyobrażnię do wyłonienia uczucia strachu. Pierwsza to film o Tadeuszu Rydzyku i jego osiągnieciach w budownictwie, druga o 500 mln zł wydanych na karabinek GROT dal wojska. Jeżeli Rydzyk zostawi po sobie jakieś budowle w sferze materialnej to można sobie odpuścić. Tylko , że Rydzyk cały ten kompleks wykorzysta do manipulacji świadomoscią społeczeństwa. I tu jest ,,gwózdż " jak mawiał pewien uczony. Uczelnia Rydzyka już kieruje na stanowiska kadrę ,,oświeconą " w teorię politycznej manipulacji i posłuszeństwa władzy.A władza jest złozona z ,,partyzantów ". GROT natomiast to kolejny ,,sukces " Macierewicza w demontażu siły obronnej. 25O tys żołnierzy i nowoczesny sprzęt bojowy ROSJI pod Braniewem i 150 tys polskich ,,partyzantów rozrzuconych po wioskach staną naprzeciwko siebie.
Powszechnie dostępne publikacje dotyczące obronności spowodowały u mnie chęć poznania rzeczywistości w tej dziedzinie. Myślę sobie jak rozszyfrować pojęcie Flanka Wschodnia i jak ta ,,flanka " będzie broniła Polski. Wszystkie wskazniki sprzętu i uzbrojenia rozmieszczonego na terytorium Obwodu Kaliningradzkiego wskazują , że nie mamy szans w wojnie obronnej nawet przy pomocy 5 tys US Army. Polska Grupa Zbrojeniowa zatrudnia mnóstwo specjalistów dobrze uposażonych ( swego czasu tam prezentował swoją wiedzę aptekarz Misiewicz) posiadających legitymację PIS. Wyniki w nowości technologicznej mizerne. Mizerne wojsko jest również wyposażone w dobrze uposażonych generałów. FLANKA staje się ,,terminem " wirtualnym, politycznym i propagandowym.
W poniedziałek i wtorek TVN 24 prezentowała film pt 29 lat bezkarności Tadeusza Rydzyka . Siłą swojego biznesu i Boskiej przenikliwości Rydzyk z Kaczynskim zarządzili opublikowanie wyroku TK w sprawie aborcji w środę 27. 01. 2021r. I tą datę należy przyjąć za początek procesu gnilnego naszego Kraju. Nie Państwa , bo tutaj proces gnilny trwa od 2015r Zamiast doskonalenia struktur i przekształcania w nowoczesną gospodarkę , zdolność obronną , stabilny system leczniczy , szkolnictwo , sądownictwo .......PIS demolował , niszczył, dewastował , łgał , kradł , poniżał., dzielił ludzi aż do upadku moralnego społeczeństwa we wszystkich obszarach. Kościół miał w tym duży udział nie tylko przez Rydzyka. Kraj jest w przededniu katastrofy, której nie sposób zahamować drogą pokojową.
Przeczytałem jednym tchem felieton poświęcony Jadzi Emilewicz i jej niezwykłej karierze .Widać jak ta wybitnie zdolna osoba z krakowskiego podwórka opanowała równie wybitnych polityków Gowina, Śzydło , Terleckiego.... i znalazła się pod ochroną Ordo Iuris. W ten sposób władza Tuskowców z Gdańska przeszła w dłonie Gowinowców z Krakowa. Złodzieje PO rozpoczęli ,,kręcenie lodów " i przekazali w ręce ,,sporządzających torty " PIS . Pozycja ,,desantu Krakowskiego " jest dużo lepsza niz ich poprzedników . Mają Biskupa Jędraszewskiego i Dziwisza niezłomnych bojowników za ,,prawdę " , obrońcę kobiet i dzieci . Mają prawników , ideologów Ordo Iuris wreszcie mają WAWEL gdzie mogą pochować kazdego polityka , który realizuje ich potrzeby. Lech Kaczyński otworzył listę ,,najwybitniejszych''. Przed Polską historyczne chwile miejsc na Wawelu mało
Myślę , że kolejnym Wielkim Polakiem , który zostanie pochowany na Wawelu będzię brat Wielkiego Brata Jarosław Kaczyński. Tylko kłóci mi się problem 2 wież zwanych Srebrne z budową których Pan Jarosław ma tyle problemów. Wszystko wskazuje , że problem niebawem rozwiąże najbogatszy człowiek w Europie pan prezes NBP Glapinski. Stworzył przecież furtkę złożoną z 2 banków po przejęciu Idea Bank. Ciekawe wydarzenia przed nami w ramach Pandemii i okresie szczepień masowych.Ale co tam . Szczepienia nie przeszkadzają realizacji antyludzkich Ustaw antyaborcyjnych w budowie nowego ustroju bolszewickiego o nazwie NEOBOLSZEWIZM. Duda martwi się o Nawalnego a w Polsce zatrzymywani manifestanci rozwożeni są po komendach 40 km od Warszawy , Drogi interes
Kilka przemyśleń z innego problemu. Polscy Biskupi zerwali kontakt z Bogiem , można taki wniosek wysnuć,16.10.1978r Bóg powołał na Stolicę Apostolską Polskiego Kardynała z Krakowa ( tego miasta skąd takie osoby : Ziobro , Gowin , Terlecki , Duda.) Karola Wojtyłę. W sierpniu 1980 do pomocy wyznaczył Lecha Wałęsę. Obaj dokonali historycznego przełomu zadziwiającego Świat. Polska stała się wolnym , suwerennym krajem. Ale stało się coś niebywałego w naszym Kościele. Episkopat z pozycji walczącego , nagle przeistoczył się w pazerną instytucję. Dobra materialne stały się ważniejsze od duchowych .Pojawiły się w kościele > egoizm, pogarda, zuchwałość, obłuda. Pojawił się szkodnik ideowy w osobie Rydzyka za aprobatą Biskupów. Dlatego Bóg powoli opuszcza nasz kraj.
Wzrasta liczba niewierzących w Polsce. ,,BISKUPI są tym zaniepokojeni " - przeczytałem dzisiaj w internecie 21.02 02r. A więc miałem rację kiedy w poprzednim komentarzu zaprezentowałem własną ocenę dotyczącą miejsca i postawy biskupów ? Tylko radość mnie ogarnia jako katolika , że część postępowa elity kościelnej zaczyna dostrzegać zagrożenie , które sama swoją postawą zbudowała w okresie przemian ustrojowych. Bp Toruński Wiesław Śmiegiel stwierdził : ,, Trzeba zrobić miejsce Bogu i jego łasce " . Brawo Księże Biskupie ! Ale w Toruniu Ojca Rydzyka jest mało miejsca dla Boga. Tam Bóg jest wykorzystywany w politycznych ,,manifestach '.Może by tak uporządkować i rozpocząć oczyszczać Kościół od Torunia ? Wielka Narodowa Akcja przed Wami Księże Biskupie.
PS. Przepraszam , że w powyzszym tekscie popełniłem nieświadomy błąd faktyczny. Dzisiaj jest 8 luty 2021r. Nomen omen może 21 lutego jakaś przyjemna informacja dla Polaków popłynie z SMI ?
Proszę wyłączyć media mainstreamowe a włączyć...
Jest bezpiecznie – przejście oświetloneNalotu Towarzystwa Przyjaciół PiSu , czyt Federacji...
Jest bezpiecznie – przejście oświetlone27.10.2o25 r o godzinie 10:16:58 nadałem paczkę o...
Problem z Pocztą Polską w Pasłęku27.10.2o25 r o godzinie 10:16:58 nadałem paczkę o...
Problem z Pocztą Polską w PasłękuProszę o interwęcję Straży Miejskiej w Pasłeku...
Pali śmieciami i plastikami w ogrodzieProszę o interwęcję Straży Miejskiej w Pasłeku...
Pali śmieciami i plastikami w ogrodzieProszę o interwęcję Straży Miejskiej w Pasłeku...
Pali śmieciami i plastikami w ogrodzieSOB
3° - 7°
NIEDZ
5° - 7°
PON
4° - 6°
WT
5° - 8°
ŚR
5° - 9°
CZW
9° - 12°
Hydepark Jest przedział pomiędzy 5-10kg, paczka kosztuje tyle samo. Proszę nie nadawaj sprawie ciągu...
Hydepark 27.10.2o25 r o godzinie 10:16:58 nadałem paczkę o wadze niecałe 6,5 kg, tymczasem Pani na poczcie...
Co w trawie piszczy poprosze info kiedy koszykarze poloni graja w pasleku
Co w trawie piszczy Co to się zadziało dziś w okolicach placu tysiąclecia, że był 3-krotny dźwięk syreny alarmowej?
Dodawanie ogłoszeń w kategoriach Nieruchomości, Praca, wiąże się z dodatkową opłatą. Pozostałe kategorie są darmowe.